Vaječná sedlina základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 60 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 4 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 96.8 mg
- Draslík 29.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 195.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme ho máslem a položíme na dno kastrolku.
-
2
Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
-
3
Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
-
4