Vaječná sedlina základní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 60 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 96.8 mg
  • Draslík 29.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 195.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme ho máslem a položíme na dno kastrolku.

  • 2

    Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.

  • 3

    Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.

  • 4

Komentáře k receptu