Omeleta se špenátem a pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 497.3 mg
  • Draslík 284.4 mg
  • Vláknina 1550 mg
  • Vitamín A 1550 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát a pažitku opláchneme pod studenou vodou a okapané najemno nasekáme.

  • 2

    V míse rozšleháme vejce s trochou soli a přimícháme k nim nakrájený špenát a větší část pažitky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a olej, vlijeme vaječnou směs a pánví ihned zakroužíme, aby se směs rozlila v tenkou omeletu. Omeletu smažíme z obou stran dozlatova, potom ji přendáme na servírovací talíř, přeložíme, posypeme zbylou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu