Pečený pórek s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Pórek
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 288.7 mg
  • Vláknina 5555.5 mg
  • Vitamín A 5555.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky i s natí a pórek opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Okapaný pórek a cibulky nakrájíme na větší kousky, které osolíme, potřeme olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a rozložíme do zapékací mísy.

  • 3

    Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a zeleninu pečeme přibližně 10 až 15 minut. Upečená má být místy osmahnutá až dozlatova.

  • 4

    Pečený pórek s cibulkou přendáme na servírovací talíře, pokapeme citronovu šťávou a mírně vychladlé podáváme.

Komentáře k receptu