Sterilovaný česnek v pikantním nálevu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Česnek
  • 100 g Cukr krupice
  • 3 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 5 dl Víno bílé
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 249.6 mg
  • Vláknina 2588.4 mg
  • Vitamín A 2588.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme víno a spolu s octem, solí, drobně nasekanou feferonkou a cukrem přivedeme k varu. Česnek oloupeme a necháme celé stroužky.

  • 2

    Na dno malých skleníček dáme lžící oleje, naskládáme připravený česnek. Do každé skleničky na povrch česneku dáme po 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, jeden kousek bobkového listu. Nakonec položíme špetku chilli koření.

  • 3

    Všechny naplněné skleníčky zalijeme horkým nálevem. Víčka důkladně uzavřeme. Naskládáme do sterilizačního hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 10-15 minut.

  • 4

    Skleníčky vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo.

Komentáře k receptu