Sterilovaný česnek v pikantním nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 1 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 249.6 mg
- Vláknina 2588.4 mg
- Vitamín A 2588.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme víno a spolu s octem, solí, drobně nasekanou feferonkou a cukrem přivedeme k varu. Česnek oloupeme a necháme celé stroužky.
-
2
Na dno malých skleníček dáme lžící oleje, naskládáme připravený česnek. Do každé skleničky na povrch česneku dáme po 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, jeden kousek bobkového listu. Nakonec položíme špetku chilli koření.
-
3
Všechny naplněné skleníčky zalijeme horkým nálevem. Víčka důkladně uzavřeme. Naskládáme do sterilizačního hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 10-15 minut.
-
4
Skleníčky vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo.