Losanský skopový kotlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 900 g Skopová plec
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 8 g Majoránka
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 525.2 mg
  • Vláknina 9746.7 mg
  • Vitamín A 9746.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek. Přidáme nakrouhané zelí, koření, sůl, vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit na mírném ohni 30 minut.

  • 2

    Zatím oloupeme a nakrájíme brambory, které přidáme k pokrmu a dusíme společně dalších 20 minut.

  • 3

    Dosolíme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu