Vepřové plátky sterilované v sádle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 dl Voda pitná
  • 5 dl Sádlo škvařené
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 119.5 mg
  • Draslík 7.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2530.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a rozdělíme do slenic. Zalijeme převařenou vodou a rozehřátým sádlem a ihned zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu