Kuřecí prsa se žampiony

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 290.7 mg
  • Draslík 932.8 mg
  • Vláknina 3106 mg
  • Vitamín A 3106 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova.

  • 2

    Na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Přidáme karí koření a spařené, oloupané a nakrájené mandle.

  • 3

    Podáváme s rýží a přeléváme podušenými žampiony.

Komentáře k receptu