Bramborové hranolky pečené v troubě

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky, které rozložíme na utěrku a necháme z nich odsát přebytečnou vodu. Hranolky pak v míse promícháme s olejem.

  • 2

    Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj hranolky a pečeme je v hodně vyhřáté troubě za občasného míchání přibližně 30 minut. Upečené zlatavé bramborové hranolky osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu