Bramborové hranolky pečené v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 7 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky, které rozložíme na utěrku a necháme z nich odsát přebytečnou vodu. Hranolky pak v míse promícháme s olejem.
-
2
Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj hranolky a pečeme je v hodně vyhřáté troubě za občasného míchání přibližně 30 minut. Upečené zlatavé bramborové hranolky osolíme a podáváme.