Schafenský vepřový kotlík
Suroviny
- 300 g Brambory
- 100 g Celer bulvový
- 150 g Mrkev kořen
- 100 g Pórek
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 60 g Petržel - nať
- 6 g Majoránka
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 40 g Sádlo škvařené
- 800 g Vepřová plec
- 4 g Tymián sušený
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 1 ks Cibule
- 7 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 91 g
- Sodík 1078 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 101.1 mg
- Draslík 946.2 mg
- Vláknina 10107.7 mg
- Vitamín A 10107.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájené na kostky zprudka opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Vyjmeme a na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, zelené fazolky pokrájené na kusy a proužky zelí. Vrátíme zpět maso, okořeníme majoránkou, tymiánem a pepřem, osolíme, podlijeme vývarem a zakryté dusíme na mírném ohni 30 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme brambory, které přidáme k pokrmu a společně dodusíme dalších 30 minut. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a kolečky pórku.