Kapr po táborsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cibule
  • 5 g Kapary sterilované
  • 600 g Kapr obecný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Okurky nakládané
  • 5 g Sardelová pasta
  • 5 g Houby nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 109.8 mg
  • Draslík 548.5 mg
  • Vláknina 2676.5 mg
  • Vitamín A 2676.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme po všech stranách dočervena v rozpáleném tuku.

  • 2

    Připravíme si ochucené máslo z 30 g másla, 10 g nadrobno nakrájených sladkokyselých okurek, 5 g sardelové pasty, 5 g nakládaných hub, 5 g kaparů a 5 g cibule.

  • 3

    Pečeného kapra dáme na vyhřátý talíř, přelijeme zbývající šťávou, ozdobíme ochuceným máslem, petrželkou, kapií a kolečkem citronu.

Komentáře k receptu