Kořeněný hermelín

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 89 mg
  • Vláknina 2214.5 mg
  • Vitamín A 2214.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme, ořechy nasekáme, petrželku nasekáme nadrobno. Hermelíny rozpůlíme a vydlabeme.

  • 2

    Vydlabanou hmotu důkladně promícháme s máslem, česnekem, nasekanou petrželkou, ořechy a pepřem. Rozpůlené kůrky hermelínů naplníme kořeněnou sýrovou hmotou. Poloviny hermelínů přiklopíme a necháme v lednici vychladit.

  • 3

    Studené hermelíny nakrájíme na malé kousky a servírujeme jako pohoštění k alkoholu.

Komentáře k receptu