Vaječné smaženky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 299.4 mg
  • Draslík 118.3 mg
  • Vláknina 892 mg
  • Vitamín A 892 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a odstavíme z ohně.

  • 2

    V hrnku rozkvedláme osolená vejce, přidáme cibuli s petrželí a 2 lžíce vody.

  • 3

    Na pánvi ve vyšší vrstvě horkého tuku smažíme dvě podélné omelety. Smažíme na středně silném ohni, omelety obrátíme a dosmažíme.

  • 4

    Hotové smaženky mají zkadeřené okraje. Necháme je okapat na papírových ubrouscích. Podáváme na krajících chleba a zdobíme rajčaty, okurkami apod.

Komentáře k receptu