Sterilovaná rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 30 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 395 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralá rajčata omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme dohusta. Poté prolisujeme.
-
2
Vzniklou kaši rozdělíme do skleniček, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.