Fazole vařené s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 14 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 181.5 mg
- Vláknina 2565 mg
- Vitamín A 2565 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvě vyloupané fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupaný brambor, rozmačkané rajče, celý česnek, svazek bylinek, zakápneme olejem, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme, brambor, česnek, bylinky a rajče vyhodíme, fazole promícháme se zbytkem oleje a zakápneme octem.
-
2
Fazole podáváme jako přílohu k masu.