Zavařené citrony s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 179 g
- Tuky 6 g
- Sodík 12981 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 179 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 727 mg
- Vláknina 38372.9 mg
- Vitamín A 38372.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 262.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrony, které jsme nechali přes noc namočené ve vodě, scedíme a odřízneme vršek a spodek. Nakrájíme je na kousky a odstraníme jadérka. Poté je dáme do mísy, posypeme solí a necháme 2 hodiny stát. Tekutinu, která vznikla, nalijeme do hrnce a přidáme hořčičná semínka, kmín, pískavici, kardamom, cukr a česnek. Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme.
-
2
Poté odstavíme a přidáme chilli. Až tekutina vychladne, vložíme do ní citrony a naplníme sklenice. Necháme 5 dní stát na teplém místě, pak je přestěhujeme na 4 týdny do tmavého, studeného sklepa.