Grapefruitový salát s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 4 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 904.2 mg
- Vláknina 17949.9 mg
- Vitamín A 17949.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 173.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranč a grapefruity oloupeme, rozdělíme na měsíčky, sloupneme bílou blanku a překrájíme. Z půlky limetky oloupeme kůru a nakrájíme na nudličky. Z limetky vymačkáme šťávu. Dvě lžíce citronové šťávy smícháme se lžičkou medu a s nahrubo nasekanými lístky máty. Do připravené marinády vložíme pomeranč a grapefruity a necháme alespoň půl hodiny pod fólií marinovat.
-
2
Zbylý med, citronovou šťávu, cukr a skořici dobře promícháme.
-
3
Marinované citrusy s nakrájenou kůrou z limetky rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovou zálivkou a podáváme.