Čalamáda z kedluben
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 231 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 535 mg
- Vláknina 11040 mg
- Vitamín A 11040 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 156.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyjeme, oloupeme a nastrouháme kedlubny a mrkve. Očistíme a na proužky nakrájíme papriky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Připravíme octový nálev, do 2l vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a vše svaříme.
-
3
Promícháme zeleninu, natlačíme jí do čistých sklenic a zalijeme vlažným nálevem. Uzavřeme sklenice a při 100 stupních sterilujeme 5 minut.
-
4
Poté čalamádu uložíme na tmavé a suché místo.