Dušená vepřová panenka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 120 g Květák
  • 120 g Mrkev kořen
  • 120 g Pórek
  • 50 g Olej rostlinný
  • 900 g Vepřová panenka
  • 120 g Petržel kořen
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový květ
  • 0.5 špetka Kmín mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 896 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 1365 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 197 mg
  • Draslík 1596.2 mg
  • Vláknina 7802.8 mg
  • Vitamín A 7802.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na hranolky, květák rozebereme na růžičky, pórek nakrájíme na kolečka. Solamyl rozšleháme ve smetaně.

  • 2

    Opláchnuté a osušené maso posypeme pepřem, solí a kmínem a na oleji osmažíme ze všech stran. K osmaženému masu přilijeme vývar a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.

  • 3

    Zeleninu vložíme do vroucí vody a lehce povaříme. Poté zeleninu scedíme a necháme okapat.

  • 4

    V kastrole zpěníme na másle cibuli, přimícháme zeleninu, zalijeme smetanou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme do zhoustnutí. Na závěr zeleninu ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

  • 5

    Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a obložíme dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu