Dietní nakládané okurky s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1572 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 453.5 mg
- Vláknina 5153.1 mg
- Vitamín A 5153.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší zralé okurky očistíme a důkladně omyjeme. Hrozny otrháme, opláchneme a rozložíme na dno zavařovací sklenice. Přidáme křen a rozdělíme okurky.
-
2
Sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, přivedeme k varu a roztokem ihned zalijeme okurky. Následující den slijeme nálev, necháme znovu projít varem a opět nalijeme do sklenice. Ihned převážeme celofánem a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.