Filé z kapra s houbovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 700 g Kapr obecný
- 40 g Máslo čerstvé
- 200 g Houby čerstvé
- 250 ml Zakysaná smetana
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 46 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 937.8 mg
- Vláknina 3640.1 mg
- Vitamín A 3640.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté a osušené filé z kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
Marinované filety z obou stran osmažíme na oleji a pod poklicí ještě 10 minut dusíme. Usmažené filety držíme na teple.
-
3
Do výpeku vložíme cibuli a zpěníme, přidáme houby, sůl a dusíme, až jsou houby měkké. Na závěr zašleháme smetanu, máslo, citronovou šťávu, cukr a petrželovou nať. Omáčku už jen prohřejeme.
-
4
Filety podáváme přelité omáčkou.