Filé z kapra s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 700 g Kapr obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Houby čerstvé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 937.8 mg
  • Vláknina 3640.1 mg
  • Vitamín A 3640.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a osušené filé z kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Marinované filety z obou stran osmažíme na oleji a pod poklicí ještě 10 minut dusíme. Usmažené filety držíme na teple.

  • 3

    Do výpeku vložíme cibuli a zpěníme, přidáme houby, sůl a dusíme, až jsou houby měkké. Na závěr zašleháme smetanu, máslo, citronovou šťávu, cukr a petrželovou nať. Omáčku už jen prohřejeme.

  • 4

    Filety podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu