Kompot hruškový

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 50 g Kyselina citrónová
  • 10 ks Hřebíček
  • 1 l Voda pitná
  • 3.5 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 429.6 mg
  • Vláknina 25542 mg
  • Vitamín A 25542 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme hrušky, podélně rozdělíme na poloviny a zbavíme jadřinců a stopek.

  • 2

    Připravíme si vodu s kyselinou citronovou a ponoříme do ní hrušky, aby nezhnědly. Krátce povaříme tvrdé hrušky v okyselené vodě. Poté je dáváme do čistých lahví.

  • 3

    Připravíme nálev povařením vody, cukru a hřebíčku.

  • 4

    Naplněné sklenice sterilujeme při 85 stupních 20 minut.

Komentáře k receptu