Kompot hruškový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 1 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 429.6 mg
- Vláknina 25542 mg
- Vitamín A 25542 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oloupeme hrušky, podélně rozdělíme na poloviny a zbavíme jadřinců a stopek.
-
2
Připravíme si vodu s kyselinou citronovou a ponoříme do ní hrušky, aby nezhnědly. Krátce povaříme tvrdé hrušky v okyselené vodě. Poté je dáváme do čistých lahví.
-
3
Připravíme nálev povařením vody, cukru a hřebíčku.
-
4
Naplněné sklenice sterilujeme při 85 stupních 20 minut.