Paštika z rybího filé, lososa a špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 200 g Losos - filety
  • 50 g Kaviár
  • 600 g Mořská štika - filety
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 58.6 mg
  • Draslík 185.2 mg
  • Vláknina 1141.6 mg
  • Vitamín A 1141.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme případnou vodu, filé nakrájíme na kousky, lososa nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na smetanovou omáčku rozšleháme zakysanou smetanu s vínem, citronovou šťávou, solí a pepřem a vmícháme kaviár.

  • 3

    Filé se smetanou, bílky, solí a pepřem rozmixujeme dohladka. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a vrstvíme střídavě filé, špenát a plátky lososa. Vyplněnou formu přikryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a v troubě předehřáté na 180 pečeme zhruba hodinu.

  • 4

    Nakrájenou paštiku podáváme se smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu