Paštika z rybího filé, lososa a špenátu
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 200 g Losos - filety
- 50 g Kaviár
- 600 g Mořská štika - filety
- 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno bílé
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 10 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 58.6 mg
- Draslík 185.2 mg
- Vláknina 1141.6 mg
- Vitamín A 1141.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme případnou vodu, filé nakrájíme na kousky, lososa nakrájíme na plátky.
-
2
Na smetanovou omáčku rozšleháme zakysanou smetanu s vínem, citronovou šťávou, solí a pepřem a vmícháme kaviár.
-
3
Filé se smetanou, bílky, solí a pepřem rozmixujeme dohladka. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a vrstvíme střídavě filé, špenát a plátky lososa. Vyplněnou formu přikryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a v troubě předehřáté na 180 pečeme zhruba hodinu.
-
4
Nakrájenou paštiku podáváme se smetanovou omáčkou.