Drůbeží polévka po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 195.6 mg
- Draslík 190.5 mg
- Vláknina 3226.5 mg
- Vitamín A 3226.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži. Hotovou rýži slijeme a necháme stranou. Drůbeží vývar vlijeme do jiného hrnce a počkáme, až na plotně začne vřít. Poté do něj vložíme rýži, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. Z bílků vyšleháme sníh. Z jednoho citronu vymačkáme šťávu a zašleháme ji do sněhu. Vmícháme do něj ještě 3 žloutky a nadrobno nasekanou petrželku. Horký vývar s rýží nabíráme naběračkou a vléváme ho do sněhové směsi. Promícháme a nakonec do polévky přidáme kousky vařeného drůbežího masa.