Uzlíčky z kapusty plněné
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
- 50 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Zázvor celý
- 10 g Pažitka
- 4 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Kari koření
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 13 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 138.2 mg
- Draslík 4660.2 mg
- Vláknina 40776 mg
- Vitamín A 40776 mg
- Vitamín B6 3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1203.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná krůtí prsa pokrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Rozmixujeme na kaši. Krevety nasekáme na kousky a přidáme ke krůtím prsům do mixéru. Dále k nim přidáme žloutek a vše umixujeme na hladkou směs. Směs osolíme a přidáme k ní jemně nastrouhaný zázvor. Přilijeme sójovou omáčku a posypeme kari kořením.
-
2
Dvě jarní cibulky oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a kolečka cibule na něj vhodíme a orestujeme. Osmaženou cibuli necháme vychladnout a vmícháme do hmoty z krůtího masa.
-
3
Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme k varu a pak s ní spaříme 4 kapustové listy. Spařené listy kapusty rozložíme na stole a masovou hmotu rozdělíme na 4 díly. Na každý list kapusty dáme jeden díl mixované hmoty. Z listů vytvoříme uzlíčky, které pevně svážeme stonky pažitky. Vložíme do vývaru a vaříme 15 minut.