Ztracená vejce vařená v octové vodě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 6 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
-
2
Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
-
3
Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.