Maso telecí podávané s tuňákovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Tuňák v oleji
  • 1200 g Telecí ořech
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 ml Olej olivový
  • 500 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 187.8 mg
  • Draslík 604 mg
  • Vláknina 3211.3 mg
  • Vitamín A 3211.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Opláchneme řapíkatý celer. Cibuli, mrkev i celer pokrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce a zalijeme bílým vínem a vodou, kterou jemně osolíme. Vaříme.

  • 2

    Telecí maso společně s bobkovými listy a rozmarýnem zabalíme do utěrky a převážeme důkladně nití.

  • 3

    Maso vložíme do vývaru z mrkve, celeru a cibule a na mírném plameni a vaříme 90 minut. Pak maso necháme ještě v hrnci vychladnout.

  • 4

    Přichystáme si domácí majonézu, kterou si ušleháme ze 3 žloutků a 150 ml olivového oleje. Mírně ji osolíme a přikyselíme šťávou z jednoho citronu.

  • 5

    Do mixéru vložíme tuňákové maso, ze kterého jsme nechali okapat olej, přidáme větší část kaparů a řezy ze sardelek. Mixujeme postupně přidáme zbylých 50 ml olivového oleje.

  • 6

    Rozmixovanou hmotu z tuňáka lisujeme přes sítko a a pak přimícháme k majonéze.

  • 7

    Uvařené telecí maso vyjmeme z vývaru, vyndáme z utěrky a pokrájíme ho na tenké plátky. Naskládáme je do misky a přelijeme vzniklou tuňákovou omáčkou a dozdobíme zbytkem kaparů.

Komentáře k receptu