Pěna z lososa s kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 117.9 mg
- Draslík 452.8 mg
- Vláknina 577.4 mg
- Vitamín A 577.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kousky o velikosti sousta si rozkrájíme lososa. Vhodíme kousky lososa do mixéru a přilijeme k němu zakysanou smetanu. Mixujeme, dokud nevznikne hladká pěna. Pěnu opepříme a osolíme.
-
2
Čtyři formičky si zlehka vymažeme olejem. Vyplníme je lososovou pěnou přibližně do poloviny. Uprostřed v pěně vytvoříme menší důlek, který vyplníme kaviárem. Vyplníme zbývající pěnou a povrch zahladíme. Formičky přikryjeme a necháme v chladničce vychladnout. Pak v hrnci na plotně zahřejeme vodu a vložíme do ní formičky, aby byly asi z poloviny ponořené. Zahřejeme je a pak vyklopíme pěnu z formičky na talíře. Zdobíme koprem a podáváme.