Chobotnice grilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1359 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1092.8 mg
- Vláknina 3003.3 mg
- Vitamín A 3003.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut. Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě.
-
2
Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme. Tělo a chapadla rozkrojíme na 6 dílů, stočíme do vrtule, napíchneme na jehly, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme. Na talířích doplníme posekanou petrželkou a čerstvou posekanou chilli papričkou.