Chobotnice vařená vcelku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 80 g Česnek
  • 20 g Citronová kůra
  • 30 g Chilli paprička
  • 1500 g Chobotnice
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1356 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1008.7 mg
  • Vláknina 2153.3 mg
  • Vitamín A 2153.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut.

  • 2

    Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Chobotnici nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s vlastní šťávou, solí a pepřem.

Komentáře k receptu