Chobotnice vařená vcelku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1356 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1008.7 mg
- Vláknina 2153.3 mg
- Vitamín A 2153.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut.
-
2
Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Chobotnici nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s vlastní šťávou, solí a pepřem.