Kambala pečená na fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1799 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1007.1 mg
- Vláknina 6413.3 mg
- Vitamín A 6413.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchanou kambalu omyjeme, smícháme sůl s mletým fenyklem a posypeme rybu zevnitř i zvenku. Na velký plech nasypeme fenykl nakrájený na plátky, můžeme přidat i větvičky fenyklu. Na fenykl položíme celou rybu, zalijeme olivovým olejem, povrch poklademe plátky citronu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 až 40 minut. Kambalu vyndáme, do vypečené šťávy nalijeme citronovou šťávu, panenský olej a promícháme.
-
2
Kambalu přímo na plechu položíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.