Kambala pečená na fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Citrony
  • 2000 g Kambala
  • 100 g Olej olivový
  • 20 g Sůl
  • 20 g Fenykl obecný
  • 150 g Fenykl sladký - hlíza
  • 40 g Citronová šťáva
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1799 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1007.1 mg
  • Vláknina 6413.3 mg
  • Vitamín A 6413.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou kambalu omyjeme, smícháme sůl s mletým fenyklem a posypeme rybu zevnitř i zvenku. Na velký plech nasypeme fenykl nakrájený na plátky, můžeme přidat i větvičky fenyklu. Na fenykl položíme celou rybu, zalijeme olivovým olejem, povrch poklademe plátky citronu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 až 40 minut. Kambalu vyndáme, do vypečené šťávy nalijeme citronovou šťávu, panenský olej a promícháme.

  • 2

    Kambalu přímo na plechu položíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.

Komentáře k receptu