Ticinské brambory v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 65 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 1084.9 mg
- Vláknina 14705 mg
- Vitamín A 14705 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a jednotlivě rozložíme na čtverce alobalu. Opatrně uděláme několik hlubších zářezů na povrchu, osolíme, opepříme, vložíme snítku rozmarýnu a zalijeme olivovým olejem. Alobal zabalíme a stiskneme tak, aby spoj byl nahoře. Brambory vložíme do pekáče a pečeme 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Potom opatrně brambory zpola rozbalíme, posypeme strouhaným ementálem a zapečeme dalších 5 minut.