Ticinské brambory v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 1084.9 mg
  • Vláknina 14705 mg
  • Vitamín A 14705 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a jednotlivě rozložíme na čtverce alobalu. Opatrně uděláme několik hlubších zářezů na povrchu, osolíme, opepříme, vložíme snítku rozmarýnu a zalijeme olivovým olejem. Alobal zabalíme a stiskneme tak, aby spoj byl nahoře. Brambory vložíme do pekáče a pečeme 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Potom opatrně brambory zpola rozbalíme, posypeme strouhaným ementálem a zapečeme dalších 5 minut.

Komentáře k receptu