Bramborovo-jablečná kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 780.1 mg
- Vláknina 13200 mg
- Vitamín A 13200 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na kusy a také uvaříme ve vodě doměkka. Obojí ještě horké slijeme a přendáme do hrnce. Směs brambor a jablek nejdříve rozmačkáme nahrubo, poté je zalijeme ohřátou smetanou a vyšleháme do hladké kaše. Osladíme cukrem a podáváme polité rozpuštěným máslem.