Sépie vařená na víně s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1133 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 1050.9 mg
- Vláknina 4638.5 mg
- Vitamín A 4638.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a opláchnutou sépii nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme sépii a osmažíme. Přilijeme víno a na mírném plameni povaříme zhruba 30 minut. Před koncem varu přimícháme rajčata, sůl, pepř, bobkový list a vodu. Dobře promícháme a vaříme do změknutí.