Hovězí maso dušené s cuketou a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 92 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 120 g Olivy černé
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Cuketa
  • 1.2 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 797.1 mg
  • Vláknina 8813.6 mg
  • Vitamín A 8813.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar dáme stranou. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, očištěnou cuketu nakrájíme na kostičky, olivy rozpůlíme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Uvařené maso osmažíme na oleji s cibulí a česnekem, vmícháme cuketu, olivy a rajčata, ochutíme skořicí, solí a pepřem. K směsi přilijeme 800 ml vývaru z masa a na mírném plameni dusíme zhruba deset minut.

Komentáře k receptu