Směs salátů s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Amarant - Laskavec
  • 150 g Čekanka
  • 250 g Mangold
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 9 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 552 mg
  • Draslík 688.8 mg
  • Vláknina 9603.3 mg
  • Vitamín A 9603.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangold, čekanku a amarant opláchneme a necháme okapat. Poté je blanširujeme - na tři minuty je vložíme do vroucí vody. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Blanšírované saláty osmažíme na oleji, zaprášíme paprikou, zalijeme rozšlehanými vejci a pod poklicí na mírném plameni smažíme zhruba 6 minut.

Komentáře k receptu