Mrkev dušená s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 200 g Karotka baby
  • 100 ml Ocet vinný
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 304.5 mg
  • Vláknina 3458 mg
  • Vitamín A 3458 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkve omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou a 2 minuty povaříme.

  • 2

    Šalotku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Vhodíme šalotku a česnek na pánev s rozehřátým olejem. Necháme zesklovatět a pak přidáme bobkový list, opepříme, přidáme cukr a přilijeme ocet. Povaříme několik minut.

  • 3

    Pak přidáme kolečka mrkve a 3 minuty dusíme. Dušenou mrkev servírujeme posypanou nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu