Polévka z řeřichy s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 777 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 18.5 mg
- Draslík 405.3 mg
- Vláknina 4878.7 mg
- Vitamín A 4878.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 317.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, opláchnutou řeřichu a 5 minut mícháme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem. Vaříme zvolna pod pokličkou, dokud brambory nezměknou.
-
2
Z polévky vyjmeme bobkový list a dohladka ji rozmixujeme. Přilijeme mléko, prohřejeme a případně dochutíme.
-
3
Na talířích zdobíme smetanou.