Polévka z řeřichy s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 125 g Řeřicha
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 777 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 405.3 mg
  • Vláknina 4878.7 mg
  • Vitamín A 4878.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 317.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, opláchnutou řeřichu a 5 minut mícháme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem. Vaříme zvolna pod pokličkou, dokud brambory nezměknou.

  • 2

    Z polévky vyjmeme bobkový list a dohladka ji rozmixujeme. Přilijeme mléko, prohřejeme a případně dochutíme.

  • 3

    Na talířích zdobíme smetanou.

Komentáře k receptu