Rýže z africké kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 16 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 250.2 mg
- Vláknina 7139.8 mg
- Vitamín A 7139.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme je. Nakrájíme na malé kousky, zatím necháme stranou.
-
2
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a v kastrůlku na rozehřátém oleji a másle osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme připravená rajčata, podlijeme trochou vody, prohřejeme a rajčata rozmačkáme.
-
3
Rýží propláchneme ve studené a potom v horké vodě. Opranou rýží přisypeme k cibuli, zalijeme zbytkem vody. Vše osolíme, opepříme, zamícháme a přivedeme k varu. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.
-
4
Měkkou rýží stáhneme ze sporáku a pod poklici necháme trochu dojít.