Rýže z africké kuchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 300 g Rýže loupaná
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 250.2 mg
  • Vláknina 7139.8 mg
  • Vitamín A 7139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme je. Nakrájíme na malé kousky, zatím necháme stranou.

  • 2

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a v kastrůlku na rozehřátém oleji a másle osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme připravená rajčata, podlijeme trochou vody, prohřejeme a rajčata rozmačkáme.

  • 3

    Rýží propláchneme ve studené a potom v horké vodě. Opranou rýží přisypeme k cibuli, zalijeme zbytkem vody. Vše osolíme, opepříme, zamícháme a přivedeme k varu. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.

  • 4

    Měkkou rýží stáhneme ze sporáku a pod poklici necháme trochu dojít.

Komentáře k receptu