Rychlý jablkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 147.5 mg
- Vláknina 6406.5 mg
- Vitamín A 6406.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrájíme a dobře omyjeme. Nakrájíme je na čtvrtky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou.
-
2
Přidáme cukr, hřebíček a krátce asi 10 minut povaříme. Jablka se nesmí rozvařit ani příliš změknout.
-
3
Kompot uložíme v chladničce. Při podávání jej zakapeme citronovou šťávou.