Indický salát z čočky Puy
Suroviny
- 250 g Tvaroh tvrdý
- 125 ml Rajčatová šťáva
- 500 ml Čočka zelená Puy
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Okurka salátová
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 4 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 385.7 mg
- Vláknina 22983.3 mg
- Vitamín A 22983.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zhruba 6 hodin necháme čočku ponořenou ve vodě. Vyjmeme ji, teprve když vyklíčí.
-
2
Pod tekoucí vodou opláchneme okurku, papriku a jarní cibulku. Společně s chilli papričkami je poté nasekáme najemno.
-
3
V misce zamícháme dohromady olej, rajčatovou a citronovou šťávu, špetku soli a cukru. Panír nakrájíme a zalijeme jej dresinkem . K tvarohu přidáme klíčky fazolí mungo. Tvaroh opatrně smícháme se zeleninou.
-
4
Salát poté překryjeme na kolečka nakrájenými rajčaty, dáme vychladit a můžeme podávat.