Hovězí polévka Brunoise
Suroviny
- 30 g Celer bulvový
- 100 g Celer bulvový
- 40 g Hrášek
- 40 g Kapusta hlávková
- 40 g Květák
- 50 g Kuřecí křídla
- 500 g Hovězí maso přední
- 80 g Žaludky drůbeží
- 40 g Fazolové lusky zelené
- 30 g Karotka
- 50 g Kuřecí krk
- 200 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 68 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 763.9 mg
- Vláknina 8854.2 mg
- Vitamín A 8854.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků.
-
2
Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme vodu a přivedeme k varu.
-
3
Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.
-
5
Minutkový hovězí vývar [50236]:
-
6
Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.