Hovězí polévka Bouchere

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 50 g Kuřecí křídla
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 90 g Morek
  • 80 g Žaludky drůbeží
  • 50 g Kuřecí krk
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 803.8 mg
  • Vláknina 8174.2 mg
  • Vitamín A 8174.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kapusty vyřízneme košťál, rozebereme na jednotlivé listy, které pokrájíme na proužky.

  • 2

    Přecezený minutkový hovězí vývar, do kterého přilijeme 2 dl vody, přivedeme k varu, nasypeme pokrájenou kapustu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme cca 10 minut, dokud kapusta nezměkne.

  • 3

    Vařený morek nakrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkou polévkou a ihned servírujeme.

  • 5

    Minutkový hovězí vývar [50236]:

  • 6

    Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře k receptu