Hovězí polévka Bouchere
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 200 g Kapusta hlávková
- 50 g Kuřecí křídla
- 500 g Hovězí maso přední
- 90 g Morek
- 80 g Žaludky drůbeží
- 50 g Kuřecí krk
- 200 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 81 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 803.8 mg
- Vláknina 8174.2 mg
- Vitamín A 8174.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kapusty vyřízneme košťál, rozebereme na jednotlivé listy, které pokrájíme na proužky.
-
2
Přecezený minutkový hovězí vývar, do kterého přilijeme 2 dl vody, přivedeme k varu, nasypeme pokrájenou kapustu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme cca 10 minut, dokud kapusta nezměkne.
-
3
Vařený morek nakrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkou polévkou a ihned servírujeme.
-
5
Minutkový hovězí vývar [50236]:
-
6
Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.