Nadívané kuře na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 39 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 492.6 mg
- Vláknina 2480.3 mg
- Vitamín A 2480.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté maso s 1 drobně nakrájenou cibulí, osolíme, okořeníme a vzniklou nádivkou kuře napěchujeme. Otvor zašijeme a kuře necháme chvíli uležet. Zatím na pekáči na másle osmahneme druhou cibuli nadrobno, na tento základ vložíme kuře a opečeme ze všech stran. Zalijeme polovinou vína a dáme péct do středně vyhřáté trouby na hodinu, průběžně poléváme zbytkem vína a výpekem. Nakonec přidáme plátky žampionů a dopečeme ještě 8 minut. Hotové kuře naporcujeme a podáváme se šťávou, obložené houbami.