Plátky uzeného masa jako řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Vepřová krkovička
  • 3 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 1.67 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 63.9 mg
  • Draslík 25.8 mg
  • Vláknina 639 mg
  • Vitamín A 639 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky uzené krkovice zlehka naklepeme, vložíme je do menšího množství vroucí vody na 20 minut vařit, aby bylo maso poloměkké. Plátky vyjmeme z vody a vychladlé je potřeme po obou stranách hořčicí a podle chuti maso osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme v klasickém trojobale: nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec v bezlepkové strouhance. Obalené plátky usmažíme na rozpáleném tuku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu