Makrela v kaparové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 46 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 173 mg
- Draslík 177.5 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu nakrájíme na filety, osolíme a opepříme. Šalotky nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme.
-
2
Filety položíme na vymaštěný plech a asi deset minut grilujeme. Po pěti minutách rybu obrátíme. Hotovou rybu držíme v teple.
-
3
V mezičase připravíme omáčku. Pokrájené šalotky zpěníme na másle, vmícháme kapary, sůl, pepř a víno. Za občasného míchání dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a na mírném plameni vaříme, až omáčka zhoustne.
-
4
Filety podáváme přelité omáčkou.