Kuřecí salát s mozzarellou a kapary
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 100 g Rajčata
- 200 g Mozzarella
- 200 g Salát kadeřavý
- 200 g Salát Polníček
- 50 g Oříšky piniové
- 50 g Kapary
- 200 g Salát listový Dubáček
- 100 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 49 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 119.5 mg
- Draslík 811.7 mg
- Vláknina 4045.1 mg
- Vitamín A 4045.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa na hodinu necháme pod fólií marinovat v chladničce. Marinádu připravíme smícháním posekaného tymiánu, drobně pokrájeného česneku, soli a pepře.
-
2
Saláty opláchneme a necháme okapat. Poté osolíme, opepříme, zakapeme octem a v míse promícháme s kapary, plátky mozarelly a rajčátky. Na závěr salát zakapeme olivovým olejem.
-
3
Marinovaná kuřecí prsa z obou stran osmažíme na oleji, hotové nakrájíme na plátky.
-
4
Maso podáváme se salátem, zdobíme praženými piniovými oříšky a posekanou bazalkou, zakapeme citronovou šťávou.