Pečená kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 68 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 126.7 mg
- Draslík 527.2 mg
- Vláknina 2100 mg
- Vitamín A 2100 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř.
-
2
Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
-
3
Sádlo z pekáče slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, povaříme, procedíme, pak vrátíme zpět sádlo a dobře promícháme.
-
4
Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na servírovací talíře.