Pečená kachna

Hodnocení 2x 2x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kachna domácí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 126.7 mg
  • Draslík 527.2 mg
  • Vláknina 2100 mg
  • Vitamín A 2100 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř.

  • 2

    Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.

  • 3

    Sádlo z pekáče slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, povaříme, procedíme, pak vrátíme zpět sádlo a dobře promícháme.

  • 4

    Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na servírovací talíře.

Komentáře k receptu