Kuřecí prsa se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 871 mg
- Vláknina 3099.8 mg
- Vitamín A 3099.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a příčně ji nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme okurky a opět krátce smažíme. Přisypeme rajčata, směs opepříme a osolíme, promícháme, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme na mírném ohni.
-
3
Kuřecí prsa naporcujeme na plátky, omyjeme je, osušíme, opepříme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou hořčice.
-
4
V druhé pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, a plátky masa na něm 5 minut smažíme na středním ohni. Během smažení je jednou obrátíme.
-
5
Usmažené maso podáváme s dušenou zeleninou.