Vepřový steak po česku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 58 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 149.6 mg
- Draslík 578.6 mg
- Vláknina 829 mg
- Vitamín A 829 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, potřeme utřeným česnekem, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme marinovat.
-
2
Potom plátky masa v horkém tuku zvolna opečeme, nebo je za občasného potírání olejem pečeme na grilu.
-
3
Propečené plátky klademe na vhodné prkénko nebo na teplý talíř.