Vepřový steak po česku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 g Oregano sušené
  • 2000 g Vepřová pečeně
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Citrony
  • 10 g Česnek
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 149.6 mg
  • Draslík 578.6 mg
  • Vláknina 829 mg
  • Vitamín A 829 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, potřeme utřeným česnekem, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme marinovat.

  • 2

    Potom plátky masa v horkém tuku zvolna opečeme, nebo je za občasného potírání olejem pečeme na grilu.

  • 3

    Propečené plátky klademe na vhodné prkénko nebo na teplý talíř.

Komentáře k receptu