Borůvková rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 4 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 214.3 mg
- Vláknina 9015.5 mg
- Vitamín A 9015.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
-
2
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
-
3
Borůvky pečlivě přebereme a důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou. Přidáme je do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
-
4
Rýži s borůvkami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.